Nieuw OV-prioriteit systeem - afstudeerproject

Afgelopen maand is Narayan Donaldson bij ons gestart met zijn afstudeerproject waarin hij een nieuw OV-prioriteit systeem gaat ontwerpen.

Narayan vertelt hieronder meer over zijn afstudeerproject:

"Het doel van mijn onderzoek is om de effecten van verschillende operationele strategieën te testen met gecoördineerde regelingen, onder andere de voordelen en nadelen van altijd in coördinatie te blijven.

Om dit te doen, zal ik een nieuw OV-prioriteit systeem ontwerpen voor halfstarre regelingen waarbij de cyclustijd mag variëren tijdens prioriteitsaanvragen. Daardoor heeft de regeling meer mogelijkheden om het OV sneller groen te geven en zorgt dit ervoor dat conflicterende richtingen minder last hebben van "gestolen" groentijd.

Nadat het OV voertuig voorbij is, worden de groentijden tijdelijk aangepast om compensatie te geven aan de richtingen die “last” hebben gehad van de OV ingreep en wordt de regeling weer terug in coördinatie gebracht.

Deze nieuwe functionaliteit wordt geprogrammeerd in CCOL en wordt getest in VISSIM."


Narayan is tweedejaars masterstudent Civiele Techniek aan de TU Delft. Hij verwacht in september zijn project af te ronden.

CONTACT

Zoek jij een bedrijf voor je afstudeerproject? Neem contact op met Thomas Walta via thomas.walta@movensis.nl om de mogelijkheden te bespreken.