Over ons

Wij zijn Movensis, een adviesbureau voor mobiliteit. Expert in het realiseren van praktische IT-oplossingen, met oog voor beheer en altijd open.

Mobiliteit

Het mobiliteitssysteem in Nederland is sterk in beweging. Nieuwe technologie├źn en innovatieve systemen bieden kansen voor het oplossen van complexe mobiliteitsvraagstukken. Dat doen we op het snijvlak van verkeersmanagement en openbaar vervoer. Bijvoorbeeld door het standaardiseren van reisinformatie en bij te dragen aan het ontwikkelen van intelligente verkeerslichten.

Oplossingen

Wij streven altijd naar werkbare en beheerbare oplossingen. Daarom ligt onze focus bij de eindgebruiker, ontwikkelen we altijd open en met oog voor beheer. Daarbij combineren we onze kennis van het werkveld slim met de inzet van hoogwaardige IT. Op deze manier bouwen we mee aan een stabiel en duurzaam mobiliteitsysteem.

Open

Ingewikkelde problemen zijn het beste op te lossen met een eerlijk verhaal. Daarom pleiten we voor openheid in de keten. Dat begint bij het streven naar open systemen. Daarnaast is de software die we zelf ontwikkelen altijd open source. Dankzij onze kennis en ervaring overzien we de markt en bedienen we de hele keten. Dat betekent ook dat we soms verschillende rollen vervullen. Ook daar zijn we uiteraard transparant over.